Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Pamela

PamelaGeslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: Pamela is geboren in april 2017
Formaat:
25 cm hoog, ca. 10 kilo
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden: 
eigenwijs, gevoelig, eenkennig, actief, onzeker 
Adoptiebijdrage:
 € 125,-

  

Karakter: Pamela is een energiek en vrolijk hondje, ze zoekt zelf liever het contact dan dat ze benaderd wordt. Voor wie ze kent is ze lief en aanhalig. Ze houd niet zo van optillen, maar komt graag bij je liggen. 

Ze is slim en leert snel van andere honden. Ze doet ze gewoon na. Pamela is inmiddels gewend aan katten, ze wil er graag even mee spelen maar als de katten niet reageren, laat ze ze al snel weer met rust. Met kinderen heeft Pamela weinig ervaring, we denken niet dat ze in een omgeving met kinderen past. Ze is in veel opzichten nog onervaren. Ze kan zich ook stoerder voordoen dan ze het waarschijnlijk voelt. Pamela is een echte terriër, achter dat schattige koppie zit een eigenwijs hondje.

Bezoek aan huis is spannend, daarbij heeft Pamela nog wel begeleiding nodig. Zindelijk was ze al vrij snel. In huis is ze heel gemakkelijk, ze is daar vooral lief en rustig.

Pamela luistert goed naar haar naam, komt ook als ze geroepen wordt. Het is een hondje dat enerzijds energiek, vrolijk en blij is en aan de andere kant nog wat moeite heeft met veel prikkels. Dat uit zich door veel snuffelen, daarmee neemt ze haar omgeving in zich op. Geef je haar daarvoor de tijd, dan zal Pamela steeds meer vertrouwen en rust krijgen. 

Voor een klein hondje is het leven op straat in Roemenie erg moeilijk. Kleine Pam heeft zich staande weten te houden en beetje bij beetje begint ze te leren dat het leven in Nederland veilig voor haar is. Toch kan ze in haar kwetsbaarheid erg reageren op prikkels buitenshuis. Haar gastmoeder helpt haar hierbij en het wordt steeds een beetje beter, echter heeft Pamela nog wel wat begeleiding nodig. Leven in een drukke stad of in een levendig gezin zal moeilijk voor haar zijn.

Pamela zou heel gelukkig worden in een huis waar al een andere hond is. Gezien haar karakter plaatsen we haar het liefst ergens in een rustige omgeving waar een anders, stabiel hondenmaatje aanwezig is. Omdat ze erg gevoelig is, plaatsen we haar niet in een gezin met kleine kinderen. Enige hondenervaring is bij een nieuw baasje wel een vereiste.

Achtergrond: Pamela komt uit de omgeving van Boekarest. Ze is gevonden bij een begraafplaats waar ze vermoedelijk gedumpt is. Ze is daar bij een locale rescuer weggehaald. Pamela verblijft momenteel in een gastgezin in Almkerk.

Medische bijzonderheden: Pamela is een jaar geleden positief gestest op hartworm, maar een hart- en longecho (in Nederland) heeft uitgewezen dat de besmetting gelukkig niet heel ernstig was. Ze heeft een jaar lang medicatie gekregen en is nu opnieuw getest. De uitslag was negatief en de hartworm is weg! 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.