Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Numa

NumaGeslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: Numa is geboren in september 2017 
Formaat:
Numa is ongeveer 40-45 cm hoog en weegt zo'n 19 kilo
Kan met kinderen:
  ja
Kan met katten:
nee
Kan met andere honden:
ja
Trefwoorden:
 lief, vrolijk, aanhankelijk, houdt van mensen, gezinshond, trouw 
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 195,-

  

Karakter:  
Numa is een enorme mensgerichte, aanhankelijke hond. In huis is ze het liefst de hele dag bij je. Ze is heel trouw en zal zich het beste thuis zal voelen in een huis met mensen die veel tijd voor haar hebben.

Gedrag in huis:
Numa houdt van aandacht. Vanaf de eerste dag was Numa al zindelijk. Numa kan ook prima even alleen thuis zijn, in haar gastgezin is ze soms een paar uurtjes alleen. Numa maakt niets stuk, in het gastgezin hoeft ze daarom niet in de bench. Ook in de nachten niet.

Bezoek aan huis vindt Numa gezellig, ze is erg nieuwsgierig en zal dan ook zeker uit haar zelf met de bezoekers kennis komen maken. Ondanks haar vervelende ervaringen in Roemenie heeft Numa het vertrouwen in mensen niet verloren. Ze toont zich aanhankelijk en blij in het gezelschap van mensen. Numa is een allemansvriend en heel sociaal, ook met honden. Met kinderen doet Numa het ook goed, in principe met alle leeftijden maar omdat Numa in haar spel nogal lomp kan zijn, is ze wellicht niet zo geschikt bij heel kleine kinderen. 

Gedrag buiten:
Aan de lijn is Numa sterk, ze kan soms flink trekken. Bij het aangelijnd wandelen vindt ze ontmoetingen met andere honden spannend en kan ze uitvallen als er niet voldoende ruimte is om uit te wijken. Ze heeft hierin een goede begeleiding nodig.

Met katten kan Numa echt niet, ook niet als de kat een hond gewend is. Ze zal er achter aan jagen. Dit geldt ook voor kippen en konijnen, zodra zij los op het erf scharrelen zal Numa er achteraan gaan. Kleinvee in een ren gaat wel goed.

Profiel adoptant: 
Numa kan als enige hond ergens geplaatst worden. Ze zal zich dan waarschijnlijk ontpoppen als een vrolijke (gezins-)hond die graag bij haar mensen is. Wel heeft ze een plekje nodig waar ze niet lange tijd alleen thuis hoeft te zijn en een baasje die haar kan 'lezen'. We zoeken daarom een baasje voor Numa met ruime hondenervaring. Vanwege die aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

Numa is heel zachtaardig en vriendelijk maar ze haar door de kleine punten van aandacht zoals hierboven beschreven is het belangrijk dat een baasje haar subtiele lichaamstaal begrijpt en hier op kan reageren. Zo'n baasje zal aan Numa een enorm trouwe vriendin en een brok liefde en aanhankelijkheid krijgen. Wie valt voor deze prachtige dame en wil haar een kans geven?

Achtergrond: Numa komt uit het asiel in Resita waar ze het heel slecht had. Ze is inmiddels in Nederland en verblijft nu bij een gastgezin in Vledderveen.

Medische bijzonderheden: Numa moest in Nederland geopereerd worden en hierbij is haar milt verwijderd. De operatie verliep goed en zonder milt kan Numa weer prima functioneren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.