Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Nicky

 

NickyGeslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: Nicky is geboren in september 2017
Formaat:  Nicky is 48 cm hoog en weegt ca. 20 kilo  
Kan met kinderen: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: rustig, lief, speels, afwachtend, nieuwsgierig, pienter, beetje ondeugend
Adoptiebijdrage: â‚¬ 295,-

 

Karakter:
Nicky is lief en aanhankelijk en komt graag een knuffel halen. Ze heeft wel even tijd nodig om aan iemand te wennen, maar dat duurt maar kort. Zodra ze je kent, is ze erg aanhankelijk. Zodra ze zich op haar gemak voelt is ze vrolijk, speels en kan ook een beetje ondeugend zijn.

Gedrag in huis:
In huis is Nicky rustig met zo nu en dan een speelse bui. Als ze zo'n bui heeft wil ze zich nog wel eens vergissen in wat haar speeltjes zijn en welke van de kinderen. Gelukkig laat Nicky zich heel gemakkelijk corrigeren en levert dit nooit een probleem op. Ze heeft wel de behoefte om ergens op te kauwen, dus daarvoor moet ze wel iets bij zich in de buurt hebben. Ze is overigens erg gevoelig voor correcties, een zacht stemgeluid is al voldoende voor Nicky. Stemverheffing zal alleen maar averechts werken.

Nicky is zindelijk en kan ook best even alleen thuis zijn. 's Nachts loopt ze los rond door huis, dat gaat prima. Overdag ligt ze wel eens in de bench als ze alleen thuis is. Met de katten kan Nicky prima overweg, ze wil graag spelen of gaat gezellig naast ze liggen. Ze trekt ook erg naar de kinderen van 3 en 6 jaar in het gastgezin, ze is dol op ze. Ze wil graag knuffelen en geeft op haar manier kusjes. 

Bezoek aan huis is nog een beetje spannend. Nicky blaft even om ze aan te kondigen en blijft vervolgens op afstand. Als het bezoek haar negeert zal haar nieuwsgierigheid het winnen en komt ze uiteindelijk wel even kennismaken.

Gedrag buiten:
Nicky loopt netjes aan de lijn maar vindt de buitenwereld nog best spannend. Ze snuffelt heel veel en daar moet je haar ook echt de tijd voor geven. Doe je dat niet, dan staat Nicky stil en zet geen stap meer. Dat gebeurt vooral als er veel reuring om haar heen is; andere voorbijgangers, verkeer, harde geluiden. Ze heeft tijd nodig om het te bekijken en te verwerken. Als ze die tijd krijgt, herstelt ze snel en loopt weer door. Autorijden gaat goed, maar op dit moment vindt Nicky het nog niet heel erg leuk. Gelukkig is ze niet wagenziek.

De ontmoetingen met andere honden onderweg gaan goed, maar Nicky heeft er niet veel behoefte aan. Ze mogen wat haar betreft gerust met een boogje om haar heenlopen. Maar als ze dan toch even moet kennismaken gaat dat prima. Nicky is niet dominant of onderdanig, ze is vrij neutraal.

Profiel adoptant:
Een stadse omgeving zal niets voor Nicky zijn maar een gezellige familie zal ze kunnen waarderen. Nicky is goed met kinderen en zal het naar haar zin hebben in een leuk gezin die in het buitengebied woont en een fijne tuin heeft waar Nicky lekker kan ravotten. Haar toekomstige baasje moet er rekening mee houden dat Nicky nog veel moet leren en ook tijd nodig heeft om aan nieuwe dingen te wennen.

Achtergrond:
Nicky is tijdens de winteractie in 2019 uit het gemeentelijk asiel van Resita gehaad. In dit Roemeense gemeente-asiel zitten circa 400 honden opgesloten in kleine kennels. De honden zitten hier tot aan hun dood en sterven door ondervoeding, ziekte en stress. Gelukkig hebben we Nicky eruit kunnen halen en nu is ze veilig in Nederland bij een gastgezin in Drachten.

Medische bijzonderheden:
Geen.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.