Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Mickey

MickyGeslacht: reu (gecastreerd)
Leeftijd: Mickey is volgens zijn paspoort geboren op 30 mei 2015, hij lijkt jonger te zijn
Formaat:
Mickey is 30 cm hoog en weegt zo'n 8 kilo
Kan met kinderen:
Misschien vanaf 12 jaar
Kan met katten:
Nog niet bekend
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, gevoelig, knuffelen, onderdanig, vrolijk, aanhankelijk, niet heel dapper 
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 195,-

 

 

Karakter: Mickey is een heerlijk, vrolijk hondje die een boel leven in de brouwerij brengt. Volgens zijn paspoort is hij in 2015 geboren maar in zijn uiterlijk en gedrag lijkt hij veel jonger te zijn. Zijn echte leeftijd zal dus wel ergens in het midden liggen.

Mickey is graag het middelpunt van de aandacht maar kan zichzelf ook heel goed vermaken. Hij maakt niets stuk maar mag wel graag alles wat zijn interesse heeft meesjouwen. Mickey is enorm aanhalig, hij laat zich graag oppakken voor een knuffel. Hij kan samen met een andere hond prima een aantal uren alleen thuis zijn, helemaal in zijn uppie vindt hij wat lastiger, dat moet hij echt nog leren.  

Als er thuis bezoek komt houdt Mickey afstand. Op straat gaat hij onbekende mensen het liefst uit de weg, ook vreemde honden vindt hij erg spannend. Als ze hem rustig benaderen en hij mag even snuffelen gaat het goed maar als ze te enthousiast op hem afkomen zal Mickey proberen ze te ontwijken. Mickey is nog niet zolang in Nederland en heeft in Roemenie vermoedelijk veel meegemaakt waardoor hij weinig vertrouwen in vreemde mensen en honden heeft. We verwachten dat dit met goede begeleiding en wat tijd zeker zal verbeteren. 

Mickey is een heel lief, gevoelig hondje die tijd nodig heeft om te wennen. Hij haalt enorm veel steun bij de andere hond in het gastgezin. Op dit moment plaatsen we hem niet als enige hond, Mickey heeft een stabiele hond naast zich nodig. Dat helpt hem om alles wat onbekend en dus eng is, te leren kennen. Als hij zich op zijn gemak voelt zie je zijn ware aard; een schat van een hondje met humor en op zijn tijd echte puppystreken. 

Voor Mickey zoeken we een geduldig baasje die wat ervaring heeft met onzekere honden en een thuis zonder jonge kinderen. Bijvoorkeur in een rustige omgeving waar hij gelegenheid krijgt om een ontspannen wandeling te maken. Wie wil Mickey een veilig thuis geven?

Achtergrond: Mickey is nog niet zo lang in Nederland. Hij is van een lokale rescuer in Roemenie gekomen en verblijft nu bij een gastgezin in Amsterdam.

Medische bijzonderheden: geen

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.