Mini Cooper zoekt plekje om altijd te mogen parkeren
Loekie hoopt dat iemand haar eindelijk ziet staan
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Vrolijke Joey heeft altijd zijn grootste glimlach voor je paraat!
previous arrow
next arrow
Slider

Joey

 

JoeyGeslacht: reu (gecastreerd)
Leeftijd: Joey is geboren in augustus 2017
Formaat:  Joey is 50cm hoog en weegt ca. 20 kilon  
Kan met kinderen: Geen heel jonge kinderen
Kan met katten: Nog niet bekend
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: opgewekt, enthousiast, aanhankelijk, rustig, nieuwsgierig, blij, vriendelijk, knuffelen
Adoptiebijdrage: â‚¬ 295,-

 

Karakter:
Wat is Joey een leukerd! Een heerlijke blije hond, een beetje lomp in zijn enthousiasme en niet snel onder de indruk

Gedrag in huis:
Joey is de rust zelve in huis. Hij vermaakt zichzelf wel met een speeltje maar als je hem roept voor een knuffel staat hij vooraan! Hij is vooral heel blij en echt een gezellige huisgenoot. Hij is al helemaal zindelijk. Alleen thuis zijn kan hij ook, hij gaat rustig liggen slapen. Hij maakt niets stuk en blijft rustig wachten tot zijn baasje er weer is. 

Bijzonder aan Joey is dat hij niet aanslaat als er aangebeld wordt. Hij kijkt het rustig aan en bezoek vindt hij erg gezellig. Hij komt in alle rust even begroeten en gaat dan gewoon weer zijn gangetje. Hij kan vermoedelijk prima functioneren in een gezin met kinderen maar omdat hij nogal lomp kan zijn, is hij geen geschikte hond voor kleine kinderen. Vanaf een jaar of 12 zal prima gaan is de verwachting. In het gastgezin zijn geen katten dus hier is Joey nog niet op getest. 

Gedrag buiten:

Joey moest wat wennen aan het wandelen aan een lijn en vergeet soms even dat hij aan iemand vastzit... Als hij iets ziet dat zijn interesse heeft kan hij een onverwachte ruk geven maar verder loopt hij keurig mee. Naar vreemde honden op straat is Joey heel beleefd. Hij is duidelijk erg sociaal, kennismakingen verlopen goed en netjes. Joey is niet dominant of onderdanig, hij stelt zich heel neutraal op en is niet opdringerig. Jachtinstinct willen we het niet noemen, maar molletjes hebben wel zijn interesse en vogels de boom in jagen is gewoon leuk om te doen!

Ook met de auto gaat Joey graag mee. Al met al doet hij het gewoon hartstikke goed gezien de korte tijd die hij nog maar in Nederland is.

Profiel adoptant:
Joey is een heel gemakkelijke hond maar er is iets waar hij niet tegen kan; ruzie. Vooral boze mannenstemmen vindt hij erg naar en daar is hij erg bang voor. Dat is het beetje bagage dat hij bij zich draagt. Verder kan Joey zich overal wel thuisvoelen,  We plaatsen hem niet bij kleine kinderen.

Achtergrond:
Joey klom zo hoog hij kon in de hekken van het asiel in Resita, zo graag wilde hij weg! Want in het asiel van Resita verblijven zo'n 400 honden in kleine kennels die er soms jaren zitten zonder uitzicht op een beter leven. En als een hond zo ontzettend graag weg wil dat hij over de hekken probeert te klimmen... wat doen je dan? Dan haal je hem eruit en brengt hem in veiligheid. En zo verhuisde Joey naar de veilige opvang in Timisoare en daar wachtte hij tot er voor hem een opvangmandje vrijkwam in Nederland. Die is er gekomen en Joey is nu liefdevol opgevangen door een gastgezin in Amsterdam.

Medische bijzonderheden:
Geen.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.