Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Floortje

FloortjeGeslacht: teefje 
Leeftijd: Floortje is geboren in juni 2016
Formaat:
Floortje is 50 cm hoog en weegt ruim 17 kilo
Kan met kinderen:
Ja
Kan met katten:
Nee
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, vriendelijk, mensgericht, slim, gevoelig, aanhalig, speels, blij

 

 

Karakter: Floortje is in huis een heel rustige hond die zich prima kan vermaken en niets stuk maakt. Vanaf de eerste dag was ze al zindelijk. Ook als ze alleen is, kan ze rustig los in huis rondlopen. Ze wacht geduldig tot er weer iemand terugkomt. Van een bench wordt ze niet blij en het is ook niet nodig bij Floortje.

Ze is dol op mensen en de aandacht die ze van hen krijgt. Als er geknuffeld wordt, zorgt Floortje wel dat ze erbij is! Of het nou eigen mensen zijn, of bezoek... Floortje vindt mensen leuk. Ze ligt graag dicht tegen je aan. Met kinderen kan ze ook overweg, maar van heel jong kinderen die niet weten hoe ze met een hond om moeten gaan wordt ze wat nerveus. Met een beetje begeleiding bij iets oudere kinderen zal het zeker goedgaan. Floortje is slim maar ook heel gevoelige hond die snel onder de indruk is. Als een baasje zich daar bewust van is, kan met Floortje veel bereikt worden.

Met de andere honden in het gastgezin kan ze goed overweg en verder gaat ze een beetje haar eigen gang. Met katten kan Floortje helaas niet overweg en we plaatsen haar dan ook niet in een huis waar ook katten leven.

Wandelen vindt Floortje leuk, ze gaat graag mee. Ook met de auto. Aan de lijn loopt ze mee zonder te trekken en onderweg reageert ze nieuwsgierig en blij naar mensen toe. Als ze aan de lijn is, kan ze gespannen reageren op vreemde honden. Ze kan dan uitvallen en ze laten merken dat ze niet te dichtbij moeten komen, in het gastgezin wordt hier nu mee getraind en ze maakt al vorderingen. Floortje zal de komende tijd hier nog wel begeleiding bij nodig hebben.

Naar verwachting zal Floortje het prima doen als enige hond in haar toekomstige huis. Voor haar zoeken we een plek bij mensen met wat hondenervaring die haar veel liefde kunnen geven en die om kunnen gaan met haar gevoelige karakter.

Achtergrond: Floortje is op straat gevonden tijdens een reddingsactie voor een andere hond. Gelukkig is ze nu veilig in Nederland, ze verblijft nu bij een gastgezin in Stiens. 

Medische bijzonderheden: geen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.