Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Daantje

DaantjeGeslacht: teefje (gesteriliseerd) 
Leeftijd:
Daantje is geboren in maart 2017
Formaat:
Daantje is ca. 50 cm hoog en weegt 19 kilo
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, sociaal, zachtaardig, gevoelig, rustig, slim, zelfstandig, speels, dol op water, loyaal 
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 125,-  

 

Karakter: Daantje is een uniek en speciaal hondje die niet gemakkelijk valt te omschrijven. Ze is in de basis een lieve, gevoelige en zachtaardige hond met een speels en enthousiast karakter.

Nu ze al weer een tijdje in Nederland is, is Daantje een veranderd in een gelukkige hond die zich net zo gedraagt als iedere andere jonge hond. Door het gastgezin is er veel energie en tijd in haar gestoken. Daantje was wantrouwend, trok vooral naar de honden in het gastgezin en wou in eerste instantie van de gastmoeder niet zoveel weten. Aanraken was onmogelijk. Met veel investering van tijd, geduld en liefde ging na vele weken het knopje om en nu zijn gastmoeder en Daantje 2 handen op 1 buik.

Ze is binnenshuis rustig en zindelijk. Ze kan zich prima vermaken met een speeltje en geniet van het gezelschap van een andere hond. In het gastgezin kan Daantje heel goed een aantal uurtjes alleen thuis zijn, ze is dan samen met de andere hond in het gastgezin. Behalve honden worden er in Daantjes gastgezin ook moederloze kittens opgevangen. Daantje heeft zich ontpopt als verzorger van de kleine katjes. Met eindeloos veel liefde en geduld ontfermt ze zich over de kleintjes.

Daantje heeft herderachtige trekjes, ze is erg baasgericht en loyaal. Ze is intelligent en wil graag dingen leren. Ze loopt netjes aan de lijn en kan inmiddels zo'n beetje overal los lopen, hierbij houdt ze continu haar gastmoeder in de gaten. Spannende dingen zal Daantje proberen te vermijden. Maar als vreemde mensen te dichtbij komen kan ze 'snippen' wat een flinke blauwe plek kan opleveren. Vreemde honden vindt ze ook eng, ze zal dan steun zoeken haar baasje. Komt de hond te dichtbij, zal deze weggesnauwd worden.

Daantje voelt zich veilig in haar thuis met haar mensen en haar honden. Alles wat buiten haar roedel valt vindt ze eng. Een logeerpartij heeft ons geleerd dat een verhuizing Daantje terug brengt naar oude gedrag. Een toekomstig baasje zal dus net zo hard moeten investeren om haar vertrouwen te winnen als haar gastmoeder dat heeft gedaan. Hij of zij zal rekening moeten houden dat met Daantje in huis sommige dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Bezoek aan huis, een feestje... voor Daantje betekent dat enorm veel spanning en Daantje zal in een andere ruimte moeten of in een bench. Dit vindt ze zelf ook erg prettig.

Daantje zit nog steeds midden in haar ontwikkeling. Met de juiste begeleiding zal ze zeker nog heel veel meer stappen kunnen maken. Maar dit is een traject en een project dat tijd en geduld kost.

Voor Daantje willen we het allerbeste. Ze is geen hond die je er 'even' bij neemt.
Een baasje met honden-ervaring is een vereiste. Daarnaast iemand die beschikt over geduld, tijd en in staat is de lichaamstaal van honden te lezen. Die vooral geen verwachtingen heeft, maar een beetje de instelling heeft van 'we zien het wel' net zoals hoe ze naar Nederland is gekomen. Daantje is een echte honden-hond dus voor haar is het belangrijk dat er al een hond is waar ze zich aan op kan trekken. Daantje vind wandelen fantastisch, daarnaast is ze een echte waterrat maar het is niet noodzakelijk. Iemand die een beetje achteraf woont, met een groot omheind terrein zou voor Daan ook echt een ideale omgeving zijn.

Vanwege de specifieke wensen voor Daantje, geldt voor haar een aangepast adoptietarief. Wie het aandurft met dit bijzondere meisje en haar kan geven wat ze nodig heeft, krijgt een liefdevolle, trouwe vriendin terug.

Achtergrond: Daantje komt uit het asiel van Resita, waar ze als bang hondje niet te benaderen was. De eerste keer dat ons team haar zag was ze nog een jonge puber. Ze wou heel graag maar durfde niet, haar vertrouwen was erg beschadigd. Ondanks dat er heel veel bange honden in dat asiel zitten, viel Daantje op. Haar uitstraling, haar onrustige loopje maar ook haar onschuld.... Dit was een hond die hier nooit meer uit zou komen en hier zou verhongeren of dood gebeten zou worden door een andere hond.

Iedere keer dat ons team terug in dit asiel kwam, zat ze er nog. Een van de gastgezinnen kon het niet meer aanzien en zei 'we maken er gewoon een project van, en zien wel wat er gebeurt'. En zo kreeg Daantje daarmee in maart 2019 haar ticket naar Nederland! Nu is ze veilig in een gastgezin in Eastermar.

Medische bijzonderheden: Geen.

.

 

      

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.