Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Daantje

DaantjeGeslacht: teefje (gesteriliseerd) 
Leeftijd:
Daantje is geboren in maart 2017
Formaat:
Daantje is ca. 50 cm hoog en weegt 19 kilo
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, sociaal, zachtaardig, gevoelig, rustig, slim, zelfstandig, speels, dol op water, loyaal

 

 

Karakter: Daantje is een lieve en zachtaardige hond, die de eerste tijd in Nederland heel spannend vond. Met de liefdevolle begeleiding in haar gastgezin heeft Daantje grote sprongen in haar ontwikkeling gemaakt en ontpopt ze zich tot een kalme, vriendelijke hond die zich in een rustige omgeving heel goed op haar gemak voelt.

Ze is binnenshuis rustig en zindelijk. Ze kan zich prima vermaken met een speeltje en geniet van het gezelschap van een andere hond. In het gastgezin kan Daantje heel goed een aantal uurtjes alleen thuis zijn, ze is dan samen met de andere hond in het gastgezin. Daantje is een heel slimme hond, ze heeft herderachtige eigenschappen; ze wil werken, is baasgericht, loyaal en is enorm leergierig. Jachtinstinct heeft ze niet, waaks is ze amper.  

Met katten gaat Daantje prima samen, ze snuffelt even aan ze en laat ze dan met rust. Ze hebben niet echt haar interesse. Of ze met kinderen kan, hangt heel erg af van de situatie. Ze is niet bang van ze, maar een gezinssituatie waar ook vreemde kinderen over de vloer komen zal te druk voor haar zijn. Met oudere kinderen die haar lichaamstaal begrijpen en weten hoe ze met haar om moeten gaan zal ze geen problemen hebben maar Daantje zal het naar verwachting moeilijk kunnen krijgen in een gezin waar veel reuring is. Als Daantje stress ervaart of overprikkelt raakt, kan ze 'snippen'; met haar bek proberen aan te geven dat het haar teveel wordt. 

Daantje heeft een baasje nodig die een zachte manier van omgang met de hond heeft, forceren, druk uitoefenen of ongeduldig zijn heeft een averechts effect. Als ze zich op haar gemak voelt, is Daantje een vrolijke, speelse hond die ontspannen haar gangetje gaat. Daantje kan heerlijk spelen en is dol op water. Dan zie je haar intens genieten en gelukkig zijn.  

Daantje loopt netjes aan de lijn en ze  gaat graag mee in de auto. Vreemde mensen en vreemde honden negeert ze grotendeels. Ze heeft enkel oog voor haar baasje en de roedel waartoe ze behoort. Daantje heeft niet veel goede ervaringen met handen gehad in haar verleden, dus ondanks dat ze mensen erg vriendelijk begroet, is aanraken door 'vreemde handen' voor Daantje niet prettig. Ze is een hond die graag met haar baasje knuffelt maar verder heeft ze geen behoefte aan affectie door anderen. 

Daantje is een hond voor ervaren baasjes die begrijpen dat er in de vertrouwensband met Daantje geinvesteerd moet worden. In voor Daantje spannende situaties zal ze de steun van haar baasje zoeken, het is belangrijk voor haar ontwikkeling en vertrouwen dat ze dit dan ook krijgt. We zoeken voor haar een rustige omgeving waar ze de rust en tijd krijgt om te wennen en waar een ander, stabiel, hondenmaatje aanwezig is. Want in haar eentje voelt Daantje zich duidelijk onzekerder dan naast een andere hond. Voor Daantje geldt daarom een aangepast adoptietarief. 

Wie voor dit meisje kiest en voor haar wil gaan, krijgt een geweldig maatje voor het leven! 

Achtergrond: Daantje zat in het gemeentelijke asiel van Resita waar ze zich het liefst onzichtbaar maakte. Maar ze was niet onzichtbaar voor ons en we hebben haar er zo snel we konden weggehaald. Want honden als Daantje hebben door hun zachte en gevoelige aard weinig kans op overleven in een omgeving waar het recht van de sterkste geldt. Nu is ze veilig in een gastgezin in Eastermar.

Medische bijzonderheden: Geen.

.

 

      

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.