Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Beike

 

BeikeGeslacht: reu (per 23-1-2020 gecastreerd)
Leeftijd: Beike is geboren in augustus 2011
Formaat:  Beike is 50 cm hoog en weegt 20 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Nog niet bekend
Kan met andere honden: Wisselend
Trefwoorden: rustig, aanhankelijk, lief, afwachtend, sterk, baasgericht, nieuwsgierig
Adoptiebijdrage: â‚¬ 100,-

 

Karakter:
Beike is een senior berghond-kruising. Hij is rustig, aanhankelijk en slim en heeft een zelfstandig karakter. Beike is dol op aandacht.

Gedrag in huis:
Beike is rustig in huis en scharrelt ontspannen rond. Hij gaat rustig zijn gangetje en geniet van een aai op zijn tijd. Hij is zindelijk en alleen zijn kan hij ook al. Een paar uurtjes is geen probleem. Hij hoeft niet in een bench want hij gedraagt zich dan netjes en maakt niets stuk.

Van bezoek aan huis is hij niet onder de indruk, hij vindt het allemaal prima en komt wel even kennismaken. Je hoeft Beike niet te roepen om hem bij je te laten komen, hij komt meestal wel uit zichzelf of hij moet net even iets belangrijkers te doen hebben... Dan moet je gewoon even wachten tot hij zover is. Met een koekje erbij is de motivatie een stuk groter om toch maar wel te komen.

Beike is nog geen katten gewend, het is nog niet bekend hoe hij op hen reageert. Kinderen negeert hij vooral, in zijn gastgezin zijn geen kinderen en de kinderen die hij onderweg ontmoet vindt hij niet interessant. Met andere honden kan Beike goed mits hij ze kent. Hij ligt in het gastgezin goed in de groep, speelt af en toe ook graag.

Gedrag buiten: 
Beike is al gewend aan een lijn te lopen maar kan nog wel eens trekken, hij is erg sterk. Hij kan wat dominant reageren op vreemde honden die hij onderweg tegenkomt, hij zal naar ze blaffen en aan de lijn gaan hangen. In zijn gastgezin helpt het om hem bij het passeren van andere honden af te leiden met een koekje, dan gaat het beter. Hierin moet Beike nog wel wat begeleid worden. Onderweg is hij niet onder de indruk van verkeer of andere mensen. Ook autorijden gaat prima.

Profiel adoptant:
Omdat Beike een kruising berghond is, zoeken we voor hem een baasje die bekend is met die bijbehorende karaktertrekjes. Beike is een zelfstandige vent en sterk. Gelet op zijn karakter zou Beike zich erg fijn voelen in een rustige omgeving ergens buitenaf met een fijne tuin en een zacht plekje bij de kachel. Beike kan prima als enige hond geplaatst worden. 

Achtergrond:
Beike komt uit het asiel van Resita waar we hem uit hebben kunnen halen, voor oudere honden is zo'n asiel een hele nare plek. Nu is hij veilig in Nederland bij een gastgezin in Nieuwe Niedorp waar hij wacht of iemand een oudere hond ook een kans wil geven op een fijn, eigen thuis.

Medische bijzonderheden:
Geen.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.