Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Alex

 

AlexGeslacht: reu (gecastreerd)
Leeftijd:
Alex is geboren in oktober 2018
Formaat:
 
Alex is 25 cm hoog en weegt 10 kilo
Kan met kinderen:
Oudere kinderen in overleg
Kan met katten:
Nog niet bekend
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden: 
lief, aanhankelijk, sociaal, knuffelen, speels, onderdanig
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 295,-

 

Karakter:
Alex is een heel aanhankelijke, jong hond die zich nog gedraagt als een echte pup. Hij ligt graag op schoot, contact is voor hem heel belangrijk. Alex is dol op knuffelen.

Gedrag in huis:
Alex heeft best wat energie maar is in huis rustig. Hij ligt graag wat te knabbelen op een botje. Alleen zijn kan hij ook, zolang hij niet in de bench hoeft. Dat vindt hij vreselijk. Hij is zindelijk. Bezoek aan huis vindt hij niet erg leuk en dan kan hij blaffen. Als het bezoek een poosje binnen is en Alex mag in zijn tempo kennismaken gaat het veel beter. Maar het duurt even voordat je zijn vertrouwen kunt winnen en mannen vindt hij ook erg eng. Die moeten iets meer tijd investeren om zijn vertrouwen te krijgen. In het gastgezin van Alex zijn geen katten, maar we vermoeden dat hij in zijn speelsheid fel kan reageren op ze. Met andere honden is Alex heel sociaal.

Gedrag buiten:
Alex loopt netjes aan de lijn en is erg sociaal naar andere honden. Hij is een tikje onderdanig maar is vooral heel lief voor andere honden. Autorijden is leuk, maar Alex wil wel graag een raamplaatsje. Vreemde mensen mogen hem wel benaderen, hij lijkt er echter weinig behoefte aan te hebben. Jachtinstinct heeft Alex niet echt.

Profiel adoptant:
Alex heeft moeite met het voor een hond onvoorspelbare gedrag dat kinderen kunnen hebben, dan wordt hij angstig. Daarom zoeken we voor hem een thuis waar geen, of waar oudere en rustige kinderen wonen. Een andere hond in huis zou Alex geweldig vinden, een maatje zou hem heel gelukkig maken. Hij kopieert ook van hen, het zou hem dus goed in zijn ontwikkeling kunnen helpen. Een tuin is niet noodzakelijk, als hij overdag zijn beweging op andere plaatsen krijgt is het ook goed.

Achtergrond:
Alex komt uit het asiel van Resita waar we hem gelukkig uit hebben kunnen halen. Nu is hij veilig in Nederland bij een gastgezin in Zeist waar hij wacht om geadopteerd te worden. 

Medische bijzonderheden:
Geen.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.