Over ons

Straydogs Rescue Nederland is een stichting die opgericht is in april 2013. Onze stichting wordt gerund door betrokken vrijwilligers die zich het lot van kansloze thuisloze honden in het buitenland aantrekken en niet werkloos willen toekijken hoe deze honden afschuwelijk behandeld worden. We richten ons vooral op Roemenië, maar andere landen sluiten we niet uit. Daar steunen we een aantal lokale organisaties die zich inzetten voor zwerfhonden en voor de honden die geschikt zijn voor adoptie zoeken we een blijvend thuis in Nederland.

Waarom honden uit Roemenië?
Omdat het aantal honden dat daar aan hun lot wordt overgelaten zo ontstellend groot is.cropped-1240111_417604005036019_610458057_n.jpg Omdat duizenden honden in een gemeentelijk asiel worden opgesloten. Omdat ze daar in een kleine kennel in hun eigen uitwerpselen moeten leven. Omdat ze nauwelijks te eten krijgen en een langzame dood sterven……

Omdat de honden op straat vrij zijn.
Vrij om opgejaagd te worden.
Vrij om aangereden te worden.
Vrij om afval te eten.
Vrij om te bevriezen van de kou.
Vrij om pups te krijgen die net zo vrij zijn….

Maar vooral omdat het vaak zulke leuke, lieve honden zijn!!

Daarbij realiseren we ons heel goed dat het adopteren van een hond geen structurele oplossing is voor de zwerfhondenproblematiek. Maar het is wel een grote steun voor de mensen die zich in Roemenië met hart en ziel inzetten voor een samenleving die respectvol met dieren omgaat. Door hun activiteiten, zoals gratis sterilisatie-acties en educatieprojecten, behoort hopelijk op een dag het leed van de zwerfhonden tot het verleden. Op de pagina ‘Roemenië’ ziet u welke groepen wij specifiek ondersteunen.

panda6De honden die hier ter adoptie staan, komen van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. Over het algemeen zijn het jonge, gezonde honden, maar we willen ook aandacht vragen voor oudere en gehandicapte honden. Want voor hen is het leven extra zwaar. Ook kleine hondjes hebben het vooral in de winter moeilijk met de sneeuw. En daarnaast zijn er natuurlijk ‘gewone’ honden die zo graag hun eigen mandje willen!
Straydogs Rescue Nederland wil naast de bemiddeling van honden ook speciale acties organiseren en donateurs werven voor projecten, gericht op sterilisaties en educatie.

Onze stichting staat ingeschreven bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en we worden dus regelmatig gecontroleerd door de overheid. Onze honden zijn volledig gevaccineerd, gechipt en getest op voorkomende ziekten. Meestal zijn ze ook gesteriliseerd/gecastreerd. Ze komen naar Nederland met een legaal geregistreerd transport over de weg. Meestal plaatsen we honden eerst in een gastgezin en we kijken altijd kritisch naar de match met de hond, waarbij iedere adoptant kan rekenen op eerlijke informatie en goede nazorg.

Ons team bestaat uit de volgende mensen:

Voorzitter
Jeanette Niemeijer

Penningmeester
Mia Gooren

Secretaris
Hilda Boersma

Coördinatie algemeen
Jeanette Niemeijer
Rixt Jellesma
(vakbekwaamheid honden en katten)

Ondersteuning gastgezinnen
Rixt Jellesma
Jolanda Prins / Jacqueline Siebelhoff

Adopties
Loeske Ijzerman
Caroline van der Heiden
Johanna van Bruggen

 

Nazorgteam
Renzina Oldeheuvel
Jacqueline Siebelhoff

 

Wij wensen u veel succes met uw zoektocht naar een lieve, leuke, mooie vier- of drievoeter!
Hartelijke groet,
het bestuur

Meer informatie
voor adopties, nazorg en andere vragen: info@straydogsrescue.nl

voor dringende zaken kunt u bellen met Jeanette Niemeijer (voorzitter). Bij voorkeur na 18.00 uur. Tel.: 06-20017836

Gegevens stichting:

Kamer van Koophandel
KvK nr. 57715467
RSIN nummer 852703521

Bankrekening:
NL 66 RABO 0108 5739 74