Winteractie voor Resita

Op 19 oktober reizen we opnieuw af naar het asiel van Resita. Hier zitten ruim 300 honden opgesloten en een deel van de kennels is absoluut niet klaar voor de winter. De oude hokken zijn door de beheerder weg gehaald omdat ze in de loop van de jaren volgekoekt zaten met een dikke laag viezigheid. Maar zonder hokken gaan honden de winter niet overleven. Dus wij gaan weer proberen te helpen waar we kunnen. Maar dat kunnen we niet zonder uw steun. 

Wat gaan we doen?

25 Nieuwe hokken bouwen
We hebben twee handige mannen bereid gevonden om er naar toe te gaan om hokken te bouwen! Er zal heel veel hout en materialen gekocht worden om tenminste 25 hokken te kunnen plaatsen waar de honden deze winter bescherming kunnen zoeken tegen het barre winterweer. Zonder deze hokken kunnen de honden doodvriezen, ze zijn dus heel hard nodig.

Honden steriliseren
Er gaat een bevriende dierenarts mee om teefjes te steriliseren. Helemaal gratis en voor niets!

Honden veilig stellen
We zullen ook de honden die het heel hard nodig hebben proberen uit het asiel te halen en onder te brengen in een lokale, veilige opvang. We kunnen terugvallen op een team van lokale rescuers die de honden helpen opvangen, maar daarvoor moeten we natuurlijk wel eventuele medische kosten en voer kunnen vergoeden. Want deze mensen hebben het zelf ook niet breed. De honden die we uit het asiel kunnen halen, kunnen dan in een veilige omgeving hun enkeltje Nederland afwachten.

Mogen de honden weer op u rekenen?

Alle materialen, de plaatselijke opvang, de reis er naar toe... het kost weer heel veel geld. Dus uw steun is niet alleen heel welkom, het is ook hard nodig want zonder dat kunnen wij dit niet doen. Voorgaande jaren hebben zo ontzettend veel mensen geholpen en we hopen dat dit weer het geval zal zijn.

Doneren
Elke bijdrage, groot of klein, is heel welkom. Maak uw donatie over op NL66 RABO 0108573974 t.n.v. Straydogs Rescue Nederland o.v.v. Resita Winteractie. 

Help met spullen
Er kan ook weer hondenvoer mee naar Roemenie. We hebben een inzamelpunt in Groningen waar u het voer kunt inleveren. Als u kinderkleding heeft of speelgoed voor de kinderen van de beheerder van het asiel, dan is dat ook welkom! Stuur ons een berichtje als u wilt helpen met spullen of voer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

resita actie