nieuws

Winteractie Resita in volle gang

Ons team is veilig aangekomen in Resita. De kleine vrachtwagen is inmiddels uitgepakt en het klussen is begonnen. Het weer werkt mee, er kan veel gedaan worden in de komende dagen.

De grote kennel is nu winddicht gemaakt en er zijn extra ligplaatsen gemaakt zodat de honden niet op de koude, natte en vooral vieze betonnen vloer hoeven te slapen. De hondenhokken die we dankzij de gulle donaties konden kopen zijn al in aanbouw, de eersten zijn inmiddels geplaatst. Op de foto’s is goed te zien wat de nieuwe en de oude hokken zijn.

Er wordt in deze dagen keihard doorgewerkt. De gemeente van Resita werkt met ons mee, ze hebben mensen gestuurd om te helpen bij het klussen en daar zijn we heel blij mee.

Helaas is het niet alleen goed nieuws. Veel honden zijn erg mager, te mager om een koude winter te kunnen doorstaan. Het voer dat intussen ook was besteld is geleverd, de honden kunnen dus weer eten.

We hebben in Timisoare opvang weten te regelen voor 7 van hen en we zullen nu voorrang geven aan de zwakke honden. Maar het zijn er zoveel.