nieuws

Een bak vol ellende…..

 

Een paar weken geleden heeft ons team het gemeente-asiel van Resita bezocht. En zoals jullie kunnen zien op de foto’s is dit asiel een afschuwelijke lijdensweg voor de honden 😞 😞 Toen ons team daar aan kwam, was duidelijk dat de honden heel erg dorstig waren. Er zat geen water in de bakken en we hebben een filmpje van een hond die al jankend de regendruppels probeert op te vangen…. Ons team is natuurlijk direct de bakken gaan vullen, maar ze krijgen ook niet genoeg eten en veel honden zijn erg mager en ziek.
Ruim een jaar geleden hebben we dit asiel ook geholpen, met donaties en adopties. Sindsdien wordt de hulp georganiseerd door een Duitse organisatie, maar die redden het dus niet in hun eentje….
De Duitse organisatie Animal Voice heeft toestemming van de burgemeester om het asiel te organiseren. En vanaf maandag wordt er een nieuwe beheerder aangesteld die gaat toezien op het voeren. Maar het voer dat door de gemeente wordt verstrekt is niet genoeg! Vandaar opnieuw een noodkreet en we hebben inmiddels 300 euro overgemaakt.
Verder hebben we 5 honden gereserveerd, die over een paar weken naar NL komen zodra we opvang kunnen vinden. En we hebben 3 pups daar weggehaald die ergens in een hoekje van het terrein lagen….Deze pups zijn de afgelopen weken goed aangesterkt en zijn nu in Nederland!

Maar ons hart huilt om alle ruim 300 honden die daar nog zitten…. Ze hebben voer, medicijnen en adopties nodig!!
Ook lopen er veel honden buiten het asiel en die moeten gesteriliseerd worden om de toestroom van puppies te stoppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus iedere bijdrage is echt heel erg welkom, in de vorm van geld of gastgezinnen.
Help een handje, help een hondje!
Als u iets wilt bijdragen, dan kan dat op onze rekening: NL66 RABO 0108573974 t.n.v. Straydogs Rescue Nederland, graag o.v.v. Resita.
En als u een hondje wilt opvangen, stuur dan een mail naar info@straydogsrescue.nl
Alvast enorm bedankt voor uw hulp!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons team heeft ook de kettinghondjes van Petru bezocht, dat was gelukkig een iets minder nare ervaring. Petru is een hele lieve man met een groot hart voor dieren. En helaas te weinig mogelijkheden…. Dus ook zijn honden willen we proberen te helpen met adopties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week zijn Candy, Bubbles en Belle in NL aangekomen! En ze zoeken alle drie natuurlijk een goed thuis!