nieuws

Mamy…

Over het algemeen is het prachtig (vrijwilligers)werk om honden uit Roemenië te bemiddelen voor een goed thuis. Maar soms raak je toch ook wel heel erg teleurgesteld…. Want het geeft ons een heel triest gevoel dat een oude hond zoals Mamy gewoon geen enkele adoptie-aanvraag krijgt. Ze is 10 jaar en blijkbaar betekent dat voor de meeste mensen dat een hond is afgeschreven en geen goed thuis meer verdient. Nou, zeg dat dan maar tegen Mamy zelf….Want ze is superlief, heel fit en heel sociaal met alles en iedereen! 
Mamy verblijft alweer een paar maanden hier in een gastgezin in NL, nadat we haar in oktober hebben ontmoet in haar kennel in een particulier asiel. Ze heeft daar vele jaren gezeten als een van de honden van Ioana die geen andere mogelijkheden heeft om honden veilig te stellen voor de hondenvangers en een ellendige dood in een gemeente-asiel….. Overigens is de blonde hond naast haar op de foto gestorven vlak na haar vertrek… Dat is de keiharde realiteit, honden geven op een gegeven moment gewoon op. Ze zijn het zat om iedere dag opnieuw opgesloten te zitten, te vechten om brokken en verder geen enkel perspectief.
Dus zo’n schat van een hond als Mamy gunnen we zo graag een beter leven, nog een paar mooie jaren! Daarom geldt voor haar en voor andere oude(re) honden ook een sterk verlaagd adoptietarief. Want het geld is niet belangrijk, maar honden als Mamy wel!