nieuws

Twee lieve honden verdienen een kans! 

Dit wordt een lang bericht over geld, over de ontvangen donaties van de afgelopen maanden en over twee kansloze honden die eigenlijk exemplarisch zijn voor alle honden- ellende in Roemenië…..
Veel mensen zijn al bekend met onze Duco, die broodmagere hond in een particulier asiel in Fundulea dat we hebben bezocht in oktober vorig jaar. We konden hem toen met veel kunst- en vliegwerk diezelfde avond nog weghalen en hij heeft het wonder boven wonder gered  En begin maart willen we hem nu ophalen met het vliegtuig want we hebben een super-gastgezin klaar staan!! Hij zit nu in een particuliere kennel en we gunnen hem natuurlijk een mooi levenseinde in een huis, met een zachte mand en veel aandacht.
Maar we hebben wel veel kosten voor hem moeten maken, aan opvang, voer en medicatie. Een totaal bedrag van 522,50 euro. Met behulp van superlieve donateurs hebben we dat bedrag kunnen betalen en we bedanken A Baremans, J van Bruggen, C Boksem, E Louwes, M Hos, M Matena, A Hupkes, S Gies, S Geareards, J Siebelhoff, A van Leeuwen, W Besselink en P Meerburg. In totaal een bedrag van 585,- aan donaties, echt prachtig!! Heel erg bedankt!!   Met jullie hulp is Duco gered en daar zijn we dankbaar voor!
Maar we zijn er nog niet…..
Want in een ander stuk van datzelfde asiel zat nog een hond…. mager en angstig, met een compleet vervilte vacht….
Het was afschuwelijk om haar zo te zien en te weten dat we niks konden doen, want ze heeft een eigenaar. Veel Roemenen hebben namelijk hier hun honden ondergebracht en ze betalen daarvoor een maandelijks bedrag, tot aan de dood. En dat de dood bij deze hond heel dichtbij staat, hoeft verder niet uitgelegd te worden…. Het enige dat we konden doen, was snel door de tralies heen zoveel mogelijk foto’s maken. En weglopen. Het was verschrikkelijk.
Eenmaal terug in Nederland hebben we contact gelegd met de pensionhouder. We hebben gevraagd om de eigenaar te vertellen dat we haar graag willen helpen en deze hond naar Nederland willen halen. Maar we hoorden dat de eigenaar (een oude vrouw) niet mee wilde werken….Waarschijnlijk uit wantrouwen, want waarom zou iemand zo’n hond willen hebben; dat klinkt voor veel Roemenen onzinnig. En we konden ook niet zelf contact met haar leggen om het uit te leggen, want we kregen niet de gegevens. Ze wilde het niet en daarmee was het klaar. 
Maar gelukkig kunnen we nu zeggen dat de aanhouder wint  Want de eigenaar is uiteindelijk akkoord gegaan met onze donatie van 200 euro voor de behandeling van haar zieke dochter en natuurlijk betalen wij de vaccinaties, bloedtest en het transport. Ondertussen is ze ook ontdaan van alle klitten en morgen wordt ze gevaccineerd!!
Dat betekent dat ze over 21 dagen mag reizen en dat betekent weer dat ze samen met Duco het vliegtuig in kan  
Natuurlijk juichen we pas als ze veilig en wel in het vliegtuig zit, maar ondertussen hebben we al wel een klein gaatje in de lucht gesprongen 
En nu komt het financiële deel van dit verhaal…. Want ook voor deze hond hebben we een geweldige plek gevonden, waarvan we zeker weten dat ze 200% krijgt wat ze nodig heeft. Dus echt geweldig!! Maar normaliter is onze adoptiebijdrage voor oude honden 125 euro, maar het is een bange hond en zeker al 10 jaar, dus er zullen straks ongetwijfeld de nodige medische kosten gemaakt moeten worden. Waar vind je nog iemand die zo’n hond een thuis wil geven? 
Vrijwel nergens, dat weten we helaas uit ervaring. Dus we willen eigenlijk geen adoptiebijdrage vragen, maar we zitten wel met alle kosten. De donatie aan de eigenaar, de kosten voor het reisklaar maken en dan het transport…. Het zal de 400 euro wel weer halen….
Dus mogen we jullie vragen om voor haar hetzelfde te doen als voor Duco? Een hond helpen die het zo hard nodig heeft?
Die al jaren zit opgesloten op een plek waar je zelf gillend wegloopt? 
Natuurlijk weten we dat een oproep als dit veel reacties losmaakt. We weten dat het veel geld is voor ‘maar’ 2 honden en we weten dat we daarmee niks oplossen voor de andere honden. We weten ook dat sterilisatie-acties uiteindelijk meer opleveren voor het welzijn van veel meer honden dan deze twee. Dus we snappen wanneer mensen het niet eens zijn met onze keuze om deze honden te helpen. Wanneer mensen liever geld doneren aan sterilisaties, want dat is ook zo ontzettend hard nodig! Maar wat ons betreft is het niet of-of, maar en-en. Want een paar weken geleden hebben we een donatie van 500 euro gegeven aan 2 sterilisatie-acties en we hebben vervolgens 530 euro gedoneerd gekregen van de fam. Prins en van A. Prins (twee verschillende mensen ). Echt een superbedrag, waarvoor heel erg veel dank!!  
Die 530 euro zullen we opnieuw besteden aan sterilisaties, daar zullen we ook opnieuw aandacht aan besteden, net als voorgaande jaren. Via onze stichting zijn inmiddels al zo’n 150 honden gesteriliseerd (buiten de honden die we zelf bemiddeld hebben) en dat is mogelijk omdat mensen hiervoor doneren. En ons vertrouwen met hun geld. 
Maar we kunnen en we willen niet weglopen van de honden die nu levend begraven zijn. Die heel veel pijn lijden. Die net op de rand balanceren. Wanneer we letterlijk aanlopen tegen een hond als Duco en dit oudje, dan kunnen we niet zeggen, sorry maar we kunnen niets doen. En daarmee dus hun doodvonnis tekenen, want niemand anders zal iets gaan doen…. 
Terwijl we hier in Nederland zoveel mogelijkheden hebben om wel te helpen! Want hier zijn heel veel mensen met dierenliefde, met mededogen en met geld. Geen bergen geld, maar gewoon een beetje geld. Want meer is er niet nodig en dat is al zoveel meer dan in Roemenië! 
Dus met jullie hulp gaan we helpen en als iedereen met een hart voor dieren een beetje geeft, dan maken veel beetjes een hele berg geld. 
En ieder beetje is heel erg welkom op rekeningnummer NL66 RABO 0108573974 t.n.v. Straydogs Rescue Nederland, graag o.v.v. hulpactie hond Fundulea. Of o.v.v. sterilisatie-actie voor ons sterilisatiepotje! U mag zelf de keuze maken en iedere keuze is wat ons betreft heel mooi!