nieuws

Van donatie naar operatie!

Wanneer je als stichting een buitengewoon grote donatie krijgt van 1500 euro spring je een heel groot gat in de lucht. En dat hebben we ook gedaan   Maar het is een donatie met een verhaal erachter en dat willen we hier graag vertellen, want het laat zien dat een gebroken rescue-hond zo het hart van mensen kan raken…..

In dit geval Pluim, een oudere hond uit het afschuwelijke Botosani-asiel, waar ruim 700 honden opgesloten zitten. Pluim kwam in 2014 naar Nederland, in opvang bij Maria. Een vertrapte hond, met veel angst voor bezems, deuren en vuur. Je kunt alleen maar raden naar zijn verleden…. Maar met een groot hondenhart dat nog steeds openstond voor mensen. En hij werd de soulmate van Maria, zijn opvangmoeder die hem niet meer kon laten gaan. Maar zijn lichaam was kapot en hij heeft slechts een kleine 2 jaar nog kunnen genieten…. Maar genoten heeft hij en hij heeft de mensen om hem heen geraakt met zijn levensvreugde. Met zijn vermogen tot herstel van kracht en vertrouwen. En een van die mensen is een trouwe donateur van onze stichting die bij haar overschrijvingen altijd vermeld ‘ in memoriam Pluim’ …… Zo ontzettend lief!! En zij heeft ons nu 1500 euro gegeven, opdat we daar meer honden zoals Pluim mee kunnen helpen. En dat is zo ontzettend geweldig, dat mensen zoveel vertrouwen in ons hebben.
Maar vervolgens hoorden we in deze zelfde week dat onze 3-poter Finn niet meer kan lopen wegens een lage rug-hernia. Dat hij nu zoveel pijn heeft als gevolg van zijn verleden in Roemenië waar hij na een aanrijding niet meer was dan een stuk vuil dat kon verrotten langs de kant van de weg.
Onze Finn, die we daar hebben weggehaald, poot hebben laten amputeren en die nu een gigantisch dure operatie nodig heeft met alle nazorg dat daar nog achter weg komt….Voor een bedrag dat zijn adoptanten niet hebben liggen en waarvoor we een hulpoproep hebben gedaan.
Normaliter kunnen we vanuit de stichting geen verantwoordelijkheid nemen voor medische kosten na adoptie, want daar hebben we het geld niet voor. Adoptiebijdragen zijn niet eens kostendekkend en we kunnen alleen maar iets extra’s doen vanuit donaties.
Maar Finn moet worden geopereerd en dus hebben we deze geweldige donateur gevraagd of ze kon instemmen met een bijdrage voor dit doel. Daar is ze het volledig mee eens en dus hebben we zojuist 500 euro gedoneerd.
We zijn heel dankbaar dat we dit mogen doen. En we zijn ontroerd door mensen die net als wij zo geraakt worden door het ellendige leven van honden in Roemenië. En die ook net als wij zien dat deze honden nog zoveel liefde in zich hebben. Honden met een groot hart en met een intens vermogen om te genieten van het leven hier in Nederland. De tijd, kort of lang, dat maakt niet uit, het is het moment dat telt. De tijd dat ze hun eigen thuis hebben, waar van ze gehouden wordt. Tot aan hun dood…..

 

Doneren voor Finn kan nog steeds! 
Voor uw donatie klik hier.