nieuws

Terugblik en kerstgroet

Het einde van een jaar is natuurlijk altijd een afsluiting van alles wat is geweest. En als ik terugkijk op 2015 dan was het vooral een hectisch jaar. Want met een klein team hebben we ruim 70 honden in Nederland bemiddeld! En daarnaast nog diverse hulpacties georganiseerd. Echt een prachtig resultaat en ook best een beetje druk…. Maar de ellende van de honden in Roemenië is een sterke drijfveer; het is moeilijk om rustig aan te doen terwijl je weet dat hun leven aan een zijden draadje hangt. Dat morgen misschien te laat is…

Zoals we te laat waren voor Muffin. Helemaal kapot van de schurft hadden we hem uit een gemeenteasiel laten halen naar een veilige opvang. Het was de bedoeling dat hij naar Nederland zou komen zodra we een gastgezin hadden, maar we waren te laat….. Op zoek naar zijn vrijheid vond hij de dood. En ik zal het nooit vergeten.

muffin1 muffin14

 

 

 

 

 

 

Ook Axa is een pijnlijke plek in mijn hart. Bij de dierenarts stierf zij alsnog ….

axxa16 29 mei

 

 

 

 

 

 

Gelukkig waren we voor heel veel honden op tijd, zoals voor hen….

dana111895955_988114337907773_2939371541667479953_n

 

 

 

 

 

 

 

2 reutjes 1 en 2 jaarangel

 

 

 

 

mila2anna4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook zal ik nooit de slapeloze nachten vergeten tijdens de actie voor honden uit het dodingsasiel Bragadiru, toen we met veel moeite uiteindelijk 7 hebben kunnen redden in de 14 dagen die hen nog restte…..

Sarah Riemersma gered7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk de succesvolle sterilisatiecampagne; bijna 80 honden die never nooit meer pups zullen krijgen!

3 a

 

 

 

 

 

 

 

 

3 w 1

 

 

 

 

 

 

Gelukkig was er dit jaar ook heel erg veel steun! We hebben ons team kunnen uitbreiden met een paar vrijwilligers thank you1die de nazorg voor de adopties op zich hebben genomen en dat is echt super! Ook hebben we meer gastgezinnen gekregen, waardoor we meer honden kunnen helpen! En bovenal hebben we heel veel steun gehad van donateurs! De mensen die snappen dat we zonder geld niks kunnen beginnen en die zoveel vertrouwen in ons hebben. Dat heeft ons echt enorm ontroerd….

En nu staan we dan aan het begin van ons vierde jaar. En ik vraag me af, wat willen we gaan doen? Wat is onze droom voor de honden in Roemenië? Natuurlijk gaan we opnieuw een sterilisatiemarathon opzetten en natuurlijk gaan we door met adopties, want niks is mooier dan een eigen mand. En ik hoop dat we verder groeien, dat we met jullie steun kunnen blijven doen wat we nu doen. Maar als je diep in mijn hart kijkt, dan zou ik het aller-allerliefste een eigen asiel willen opzetten. En dan niet een asiel met hokken, voor tijdelijke opvang. Nee, dat is niet nodig, want opvang kunnen we overal wel vinden. Je betaalt 40 euro per maand en je hebt er verder niet zoveel zorgen over.  Nee, ik bedoel een asiel met ruimte, speciaal voor honden die niet bemiddelbaar zijn, waar ze in hun eigen groep kunnen leven. Voor honden die we niet naar Nederland kunnen halen, omdat ze te bang zijn. Of waarvan we weten dat ze niet geadopteerd zullen worden omdat ze te oud, te groot, te zwart of te lelijk zijn (ja het klinkt hard, maar zo is het wel…). Voor honden die al jaren in een rothok zitten te wachten op hun laatste dag, die altijd naar en pijnlijk is. Voor dat soort honden is er nu helemaal niets, geen hoop, geen leven. Voor die honden zou er meer moeten zijn dan dit. En ik heb werkelijk geen idee hoe we dit moeten realiseren, want het kost verschrikkelijk veel geld, maar dat is mijn droom, voor dit soort honden……

bang1 bang2


 

 

 

Al 2 jaar zitten ze hier in dit hok…twee jaar!!!!
Slecht gesocialiseerd, te bang, geen vertrouwen in mensen….En nee, dat komt niet goed met liefde en aandacht. Op zijn best mag je hopen dat ze ergens op een rustige plek in vrede en veiligheid mogen leven, waar ze niets moeten, maar gewoon mogen zijn wie ze zijn…..
Maar goed, tussen droom en daad staan een heleboel hindernissen in de weg. Dus voorlopig blijf ik nog even dromen en ondertussen knokken we keihard door! En als iemand nog een mandje weet voor onze hondjes die nu hier in opvang zijn, dan horen we dat natuurlijk graag! Want ook zij hebben hun droom nooit opgegeven…..

108288-Beleive+quote+dog+picture

 

 

 

Namens het team van Straydogs Rescue Nederland wens ik u hele fijne kerstdagen en een geweldig goed 2016 !!
Jeanette Niemeijer